Veľmi sa teším, že vám môžem opäť sprostredkovať zákulisie z natáčania najnovšieho videoklipu Kristíny Pelákovej k pesničke Snívam.

,,Pri tvorbe skladby ma inšpirovala kniha, pri čítaní ktorej som pocítila kopnutie múzy a začala som písať text. Hneď ako mal nejaký základ, vytvorila som k nemu melódiu. Napísala som ju už pár rokov dozadu a trvalo to 2-3 mesiace, kým sme ju dokončili. Pikoškou je, že tesne predtým, ako sme išli natáčať videoklip, Martin (pozn.red. Kavulič – hudobný producent) kompletne prearanžoval celý úvod pesničky a pridal do aranžmá aj nové atmosferické prvky, ktoré skladbu veľmi osviežili a dali jej nový aktuálny nádych a sound.“

Kristína

Pozrite si klip:

Samotné natáčanie trvalo tri dni, ale predchádzalo mu dlhodobé plánovanie a podrobné prípravy scenáru, vhodných lokalít, rekvizít a samozrejme aj hercov, ktorí mali predstavovať zaľúbený pár. Klip režíroval a produkoval môj manžel Michal Holečko.

,,S ALTWAY creative team-om sa mi spolupracovalo výborne! Musím povedať, že Michal je ten typ umelca a tvorcu, s ktorým je radosť na niečom pracovať. Veľmi si cením jeho tvorivý a profesionálny prístup, ktorý je ale zároveň ľudský. Pracuje s takým nadšením a zapálením, ktoré mne imponuje a tým pádom má moju dôveru.“

Kristína

Behind the scenes videá / Zdroj: Instagram @villasandyresort & @kristinapelakova /


Foto: Marián Kavulič


screenshot z videoklipu


Foto: Roland Soltész

Pri preprodukcii sa tím nenudil, pretože bolo oslovených viac ako 50 dvojíc. Hlavný casting sa konal na Konzervatóriu Petra Dvorského v Košiciach. Veľa hercov si svoju účasť rozmyslelo, keď sa dozvedeli, že si budú musieť dať vo videoklipe aj krátky bozk a herečka sa bude musieť v jednej scéne objaviť aj v bikinách.


screenshot z videoklipu

Z prvého castingu postúpili do užšieho výberu štyri dvojice, ktoré svojím prejavom najviac oslovili Kristínu a režiséra. Tieto páry sa zúčastnili ďalších kamerových skúšok v teréne a následne si Kristína so svojím tímom vybrala finálnu dvojicu “rebelov” – Ninu Štafurikovú a Mareka Karabinoša.

Kristína hľadala hercov, ktorí dokážu zahrať rebelov uveriteľne. Nakoniec to dopadlo tak, že sa našli herci, ktorí sú skutoční rebeli. Zaujímavosťou je, že Nina a Marek sú bývalí partneri, no ponuka zahrať si v klipe Snívam ich natoľko zaujala, že boli ochotní oživiť vzájomnú chémiu.

,,Natáčanie prebiehalo veľmi prirodzene. Napriek tomu, že sme mali scenár, veľmi nás bavilo, že Michal nám dovolil prejaviť svoj názor a nikdy nespochybňoval naše nápady.”

Nina a Marek

Hlavný natáčací deň prebiehal v očarujúcom prostredí Villa Sandy resort, ktorá sa nachádza v srdci Košíc v Mestskom parku. Villa je secesnou stavbou z roku 1909, ale dlhé roky chátrala. V roku 2010 sa začala rozsiahla rekonštrukcia, ktorá zachránila historické prvky, no zároveň stavbu oživila mnohými modernými a veľmi netradičnými architektonickými riešeniami.

Práve tieto zaujímavé až surreálne architektonické prvky boli tým, čo režisér od začiatku hľadal a pomohli mu lepšie vyobraziť snovú realitu v klipe.

,,Je to téma, s ktorou sa často stretávam, aj keď ju osobne neprežívam. Mnoho žien a mužov sníva o akomsi ideále pravej lásky. Dennodenne o nej snívajú a nosia ju vo svojich predstavách s nádejou, že sa tá pravá alebo ten pravý snáď objaví aj reálnom živote. A aj keď to zažíva človek v akomkoľvek veku, tak si myslím, že najviac snívajúcich je práve v tom teenage období, kde majú mladí fantáziu, túžby, predstavivosť bez limitov. Preto aj vo videoklipe hrajú príbeh práve mladí stredoškoláci.“

Kristína


screenshot z videoklipu

 Preklopenie obrazu spolu s pohybom kamery vytvorilo zaujímavý efekt, ktorý prepája realitu so snívaním.


screenshot z videoklipu

,,V niektorých záberoch sa prelína mužský princíp so ženským, čo metaforicky ukazuje na dualitu vzťahu – ako sa vo vzťahu strieda dobré so zlým, vrcholy a pády. Všetky “dezorientačné” kamerové uhly majú zamotať hlavu rovnako ako čerstvá láska. Práve tieto úseky, ktoré v klipe trvajú len pár sekúnd, zabrali v strižni najviac času.”

Michal Holečko


screenshot z videoklipu

,,Touto skladbou som chcela vyjadriť, že je krásne snívať o niekom, koho by sme si priali spoznať, milovať, mať vedľa seba a zdieľať s ním svoj život.“

Kristína


Foto: Marián Kavulič

Vidiecku časť vrátane lokácií zabezpečovalo Múzeum medu vo Viszoly-i, ktoré ponúka okrem výrobkov z medu aj rôzne zaujimavé možnosti rekreácie.


screenshot z videoklipu

Zaujímavosťou je, že pri natáčaní scén so skútrom sa na dymenie použil včelársky dymák. Je to neštandardné riešenie, ale vďaka nemu sa dalo kontrolovať množstvo dymu v zábere na rozdiel od dymovnice, ktorá dymí až príliš.

Pôvodne sa mali mestské scény natáčať v Košiciach, ale režisér mal jasnú víziu veľkomesta, ktoré sa svojou rôznorodosťou – spojením historického s moderným – bude dokonale hodiť k pesničke. Voľba teda padla na Budapešť.


screenshot z videoklipu

,,Vďaka tomuto klipu sme videli veľmi veľa nových miest, boli sme prvýkrát v krásnych, čarovných maďarských dedinkách. Nehovoriac o tom, že sme videli Budapešť úplne inými očami ako normálni každodenní návštevníci. Zažili sme veľa adrenalínu a aspoň za seba (Nina) môžem povedať, že mnohokrát som sa musela prekonávať, ale potom tie zábery stáli za to!”

Nina a Marek


screenshot z videoklipu

Pikoškou je, že pri natáčaní scén v Budapešti mal filmárský tím policajný doprovod, ktorý pomáhal nastaviť mieru rebélie na únosnú hranicu. Zároveň im pomohol dostať sa na miesta, kam by sa neodvážili ísť, prípadne by sa tam vôbec nedostali.


screenshot z videoklipu

,,Pri produkcii klipu ​sme spoznali množstvo úžasných ľudí a vďaka dobrej atmosfére​ sa celý klip nesie v ​pohodovej a prirodzenej nálade. ​Ďakujeme za super skúsenosť a nezabudnuteľné zážitky.”

Nina a Marek

Foto: Marián Kavulič

Dúfam, že sa vám pesnička aj náš videoklip páčia.

Želám pekný deň.

Share This