Po dlhšej dobe pridávam nový článok z nášho domova. Momentálne nemám na kreatívnu tvorbu veľa času, nakoľko ma intenzívne zamestnáva náš štvormesačný syn Theo. :) Verím, že si čoskoro nájdeme fungujúci režim a ja budem mať opäť väčší priestor na moje projekty a aktivity.

Pred tromi rokmi vznikol náš záhradný projekt: ” Miesto na sedenie pod oblúkom z ruží” . Vyzerá to tak, že túto sezónu už ruže obrastú celé 2,5 metrové kovové konštrukcie. Na to som sa tešila už od kedy nám prišla zásielka popínavých ruží na záhradný obluk. Veľmi ma baví prezeranie starých fotografií a postupná premena záhrady.

Začiatkom júna ruže naozaj bohato zakvitli. Žiaľ, z kvetinovej nádielky sme sa dlho netešili, kedže prišli niekoľkodňové dažde a všetky kvety postupne odhnili. Na základe rád skúsenejších záhradkárov odkvitnuté kvety ostrihávam a rastliny pravidelne hnojím. Dúfam, že ma ešte počas leta potešia bohatým kvitnutím.

V záhradnom domčeku sa mi nazbieralo množstvo terakotových kvetináčov. Kedže som potrebovala uvolniť poličku, tak mi napadlo využiť na ich odkladanie starú cievku. Myslím, že vzniklo pekné a aj praktické záhradné zákutie.

Malé terakotové kvetináče som zúžitkovala k výrobe skalničkového venca. Celý postup nájete už čoskoro na blogu :).

V našej záhrade pribudol aj vodný prvok – ako inak z mojich obľúbených terakotových kvetináčov. Tie boli určené na kvety, preto mi manžel z korku vyrezal štupeľ, ktorým sme upchali dieru na odtok vody. Potom stačilo črepníky naskladať na seba, napustiť vodou, pridať vodné rastlinky, samorast a za pár minút bolo pítko pre vtáčiky hotové. Neskôr ešte možno pridám aj solárnu fontánku. Video postup nájdete na mojom instagrame TU.

Po dlhšom čase som sa pustila aj do renovácie nábytku. Tentokrát som vdýchla nový život staručičkej detskej stoličke.

Poprvýkrát som k odstráneniu starých náterov použila teplovzdušnú pištoľ. S jej pomocou bolo čistenie niekoľkých vrstiev náterov obnoho jednoduchšie. Celý postup renovácie nájdete na mojom instagrame TU.

S koncom júna prišiel aj čas prvého vysvedčenia našej dcérky Hannah. Pre pani učiteľky som naviazala kytičky z toho čo bolo aktuálne v záhradke. Menovite: hortenzie, fakľovka, rebríček žltý, levanduľa, šalvia, stonky mäty a medovky, stonky odkvitnutého orgovánu (tie zelené bobuľky), kvety heuchery a hosty. Verím, že sa pani učiteľky potešili. :)

Želám vám krásne leto :)

Viki

Share This